Wednesday, July 25, 2007

SICKO


Μόλις είδα το Sicko. Το καινούριο ντοκυμαντέρ του Michael Moore.
Μιλάει για το αμερικάνικο σύστημα υγείας. Πόσο χάλια είναι. Τα κλασσικά του Moore
ότι η Αμερική είναι η χειρότερη χώρα. Όχι ότι έχει άδικο. Απ' ότι είδα λίγο να αρρωστήσεις στην Αμερική και μάλλον είσαι καταδικασμένος να πεθάνεις. Είδα ακόμα ότι βάζαν τους ασθενείς σε ένα ταξί για να τους ξεφορτωθούν και τους παρατούσαν στο δρόμο. Πάλι καλά που τους πλήρωναν το ταξί.

Όχι ότι χρειαζόταν το ντοκιμαντέρ για να καταλάβω ότι ένα σύστημα υγείας βασισμένο και προσανατολισμένο στο κέρδος θα μπορούσε να λειτουργήσει. Απλώς βλέποντάς σκέφτηκα διάφορα και για το ελληνικό σύστημα υγείας. Δεν έχουμε φτάσει ακόμα στο σημείο να παρατάμε τους ασθενείς με ταξί κάπου, αλλά πιστεύω ότι δεν είμαστε και πολύ μακριά.


Βλέπω ότι είναι τραγικό να μην εμπιστευόμαστε τη δημόσια υγεία. Όλο και περισσότεροι στρεφόμαστε σε ιδιωτική ασφάλεια και χρήση της ιδιωτικής υγείας. Η αλήθεια είναι ότι όπως είναι τα πράγματα σήμερα στην Ελλάδα για κάποιον που αντέχει η τσέπη του ( δηλαδή με δάνειο πάλι απλώς αντέχει να πληρώνει το δάνειο) είναι καλύτερο να έχει ιδιωτική ασφάλιση.

Και αυτή ακριβώς είναι η μαλακία. Έχουν απαξιώσει τόσο πολύ τον δημόσιο τομέα της υγείας που πλέον δεν το εμπιστεύεσαι και σε σπρώχνουν υποχρεωτικά στον ιδιωτικό. Ο οποίος λειτουργώντας με βάση το κέρδος μπορεί να σου αρνηθεί θεραπείες για διάφορους λόγους και στο τέλος να σε διώξει ακόμα και από την ασφάλεια του για γελοίους λόγους.

Αυτά για τώρα. Θα μπορούσα να πω κι άλλα, αλλά θα πάρει πολύ. Σε ένα άλλο post.

Wednesday, July 18, 2007

Κάτσε στη γωνιά σου

Για άλλη μια χρονιά διακοπές γιοκ!!!!
Και όταν λέω διακοπές δεν εννοώ την άδεια. Αυτή δε χάνεται. Μια χαρά 3 βδομάδες θα πάρω.
Εννοώ την όλη ιστορία του να ψάξεις να βρεις μέρος να πας, ξενοδοχείο, να κλείσεις εισιτήριο στο πλοίο. Τα βαριέμαι όλα αυτά πάρα πολύ. Δεν τα γουστάρω. Δεν την μπορώ την χαζή την άβουλη τη μάζα.

Για αυτό θα πάω να αράξω 2 βδομάδες στο χωριό μου. Μακριά από όλους. Με παρέα μόνο κάτι τελειωμένους σαν και μένα που θέλουν την ησυχία τους και τον Τομ Ρόμπινς να μου ξανακρατάει παρέα ένα καλοκαίρι.

Καλές διακοπές σε όλους, όσοι μπορείτε να κάνετε βέβαια.!.!.!

Ζητάς ταξίδια κάθε Αύγουστο,μαλάκα
σπάνε πλάκα με τη φαιδρή εκτόνωσή σου,
άραξε και πάλι στο τσαρδί σου και ευχήσου
ΥΠΝΟΝ ΕΛΑΦΡΥ - ΘΑΝΑΤΟ ΓΛΥΚΟ!

Saturday, July 7, 2007

Gagarin OpenAirFestival 2007



Συναυλία με Διάφανα Κρίνα, Αγγελάκα και οι Επισκέπτες, Παυλίδη και
Last Drive. Όχι με τη σειρά που εμφανίστηκαν αλλά με τη σειρά που μαρέσαν σε μένα.

Όταν μου το πρωτόπε ο Βασίλης ότι όλοι αυτοί θα εμφανιστούνε μαζί, λέω αποκλείεται.
Δεν υπάρχει περίπτωση. Τι δλδ σε μία νύχτα Ανεστόπουλο και Αγγελάκα;

Κι όμως έγινε και το ευχαριστηθήκαμε όλοι. Όλοι όσοι πήγαμε μαζί και όλοι όσοι συναντήσαμε τυχαία.

Μέτα από πολλές μπύρες και ένα σφηνάκι τεκίλα για να θυμηθούμε πάλι πως περνούσαμε πριν μερικά χρόνια, ήταν μία από τις πιο δυνατές συναυλίες που έχω πάει.
Περιμένω πως και πως το χειμώνα να πάω να δω τα Κρίνα πάλι σε κανένα Gagarin ή στον Αέρα.